Naslovna / Informacije i vijesti / Velika Kopanica: Dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog sabora "Ivan Filipović"

OSTALO

Velika Kopanica: Dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog sabora "Ivan Filipović"

Velika Kopanica: Dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog sabora "Ivan Filipović"
Portal035
  • 2023-06-27 17:00:00

Dodjela Nagrade "Ivan Filipović" prvi puta održana izvan Hrvatskog sabora, u Velikoj Kopanici

Nagrada "Ivan Filipović" za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti prvi puta se dodijelila izvan Hrvatskoga sabora i to u Velikoj Kopanici, kada se obilježava 200. obljetnica rođenja znamenitog hrvatskog učitelja i književnika Ivana Filipovića.

 

Jučwe su u osnovnoj školi koja nosi njegovo ime, u rodnoj mu Velikoj Kopanici svečano dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog sabora "Ivan Filipović" za velika dostignuća u odgojno-obrazovnoj djelatnosti, za poseban doprinos razvoju odgoja i obrazovanja u području predškolskog odgoja, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, znanstvenom i stručnom radu te nagrade za životno djelo.

Stopama učitelja, pedagoga i reformatora Ivana Filipovića idu i prvi u izvrsnosti.

 

Dodjeljene su dvije nagrade za životno djelo i 15 nagrada za postignuća u prošloj godini.

 

Najodgovornija profesija, učiteljska, više je od posla. To je poziv, kažu dobitnici državnih nagrada "Ivan Filipović" za prošlu godinu, ali znaju zašto su radu s učenicima posvetili život.

Svečanosti je nazočio i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić.

Svim dobitnicima nagrada od srca čestitamo

na svemu što su postigli u svom radu. Oni predstavljaju prave promicatelje sustava vrijednosti koje je promovirao Ivan Filipović.