Naslovna / Informacije i vijesti / Fantastični rezultati brodskih tamburaša

OSTALO

Fantastični rezultati brodskih tamburaša

Fantastični rezultati brodskih tamburaša
Portal035
  • 2023-04-07 14:00:00

 


 

Tijekom 4. i 5. travnja 2023. godine u Samoboru je održano državno natjecanje u sklopu 61. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa na kojemu je sudjelovalo troje učenika brodske glazbene škole.

Niko Bitunjac, učenik 4. razreda osnovne glazbene škole u klasi prof. Dalibora Timarca, osvojio je izvrsnu drugu nagradu. Natjecao se u 2. kategoriji discipline Bisernica uz još sedmero učenika te je ocijenjen s visoka 97,62 boda.

Marko Barukčić, učenik 5. razreda osnovne glazbene škole u klasi prof. Gorane Jagarinec, osvojio je prvu nagradu u 3. kategoriji discipline Brač. U toj kategoriji nastupila su četiri natjecatelja i svi su osvojili prve nagrade, a Marko je ocijenjen s 98,38 bodova.

Josip Matanović, učenik 1. razreda srednje glazbene škole u klasi prof. Gorane Jagarinec, osvojio je drugu nagradu u 4. kategoriji discipline Brač, s postignutih visokih 97,98 bodova.

Važnu ulogu u natjecateljskim nastupima imaju i korepetitori učenika, Hrvoje Aušić i Toni Toplak, bez čije kvalitetne klavirske potpore ovakvi rezultati ne bi bili ostvareni.

Dodamo li spomenutim učenicima i Barbaru Rašić, učenicu 5. razreda bisernice u klasi prof. Gorane Jagarinec, ove školske godine četvero učenika nastavilo je ostvarivati izvrsne uspjehe na natjecanjima – županijskom natjecanju HDGPP-a, državnom natjecanju HDGPP-a te na međunarodnom natjecanju u Subotici. Uz to, sudjelovali su i u ovogodišnjem koncertnom projektu „Dorissimo possibile“ svirajući u zajedničkom tamburaškom orkestru. Sve je to potvrda kontinuiranog visoko kvalitetnog rada s mladim talentiranim glazbenicima Odjela za tamburu Glazbene škole Slavonski Brod.


 

GŠSB