Naslovna / Informacije i vijesti / "Posljednja večera" u Slavonskom Brodu!

KAZALIšTE

"Posljednja večera" u Slavonskom Brodu!

"Posljednja večera" u Slavonskom Brodu!
Portal035
  • 2000-01-17 16:00:00

Najpopularniji humoristični serijal svih vremena – „Večernja škola“ nakon 15 godina ponovno okuplja svoje junake i kreće na turneju širom Hrvatske nazvanu „Posljednja Večernja“!

 

Željko Pervan alias profesor Maksimilijan Jure Kučina i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) ponovno sjedaju u školske klupe, a Pervan je već najavio da je ova turneja oproštajna i da nema namjeru nastavljati s novim nastavcima legendarne „Večernje škole“.

 

  •  

Turneja „Posljednja Večernja“ započet će u Slavonskom Brodu 17. veljače u sportskoj dvorani „Brod“,  18. veljače je na redu Čakovec, u dvorani Graditeljske škole, a 20. travnja „Posljednja Večernja“ stiže u zagrebačku Cibonu, odnosno KC „Dražen Petrović“. Zanimljivo je da sve izvedbe počinju u 19.59h, a zbog ogromnog zanimanja publike, ulaznice za prve tri izvedbe već su puštene u prodaju u sustavu Eventim.hr. „Posljednja Večernja“ će potom krenuti put Splita, Rijeke, Karlovca, Osijeka, Vukovara, Koprivnice, Zadra, Kutine, Šibenika, Nove Gradiške,  Đakova, Opatije, Varaždina…

 

Inače, svoja je prva televizijska emitiranja legendarna „Večernja škola“ započela na zagrebačkoj OTV televiziji još 1995., a u originalnoj postavi bio je i pokojni glumac Đuro Utješanović. Serijal „Večernja škola“ s emitiranjem na OTV-u vrlo je brzo izrastao u pravi fenomen te je s OTV-a zbog ogromne popularnosti preseljen na HRT, a potom na Novu TV. Serijal je stekao brojne poklonike širom regije pa je puno puta repriziran, a na You Tube-u u kontinuitetu ima  masovne preglede.