Naslovna / Parlamentarni izbori / Otvorena izložba "Volim svoju županiju"

IZLOžBE

Otvorena izložba "Volim svoju županiju"

Otvorena izložba "Volim svoju županiju"
Portal035
  • 2022-07-07 19:00:00

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod danas je svečano otvorena izložba “„Volim svoju županiju“ Hrvatske zajednice županija čiji je cilj   bio građanima približiti dijelove Lijepe Naše za koje možda nisu ni znali da postoje. Pritom su se koristili novim medijima kako bi osigurali što  veću vidljivost, ali i mlađim generacijama ukazali na važnost regije iz koje potječu. Ovaj projekt reflektira ciljeve koje je Hrvatska županija definirala još prije gotovo 20 godina – regionalni razvoj, regionalna suradnja i potpuna  fiskalna i funkcionalna decentralizacija jer samo ona vodi ka stvaranju snažnih i gospodarski konkurentnih županija.  

Ovogodišnju izložbu svečano je otvorio predsjednik HRVZŽ Danijel Marušić kazujući : "Danas mogu reći da smo uspjeli u svojoj namjeri da se približimo i mlađoj populaciji. Fotografije su potaknule korisnike društvenih mreža na aktivnost: podijeljene su više od tisuću puta, "lajkane" tko zna koliko puta, no ono najvažnije je da potiču povezivanje s predivnim mjestima koje krije svaka županija." -rekao je Marušić.

Stručni žiri birao je najbolje fotografije po županijama, a ukupan broj bodova definirao je konačnu rang listu. Osim žirija, nagrađena je i fotografija koja je prikupila najviše glasova putem aplikacije volimzup.hr. Predsjednica žirija je i ove godine bila  profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su najbolje fotografije birali: Petra Vadlja iz Međimurske, Franca Moscarda iz Istarske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije. 

Predsjednik HRVZŽ Danijel Marušić zajedno s  predsjednicom stručnog žirija dodijelio je nagrade i priznanja najboljim fotografijama: Dejau Adžiću iz Bjelovarsko-bilogorske županija, Suzani Kevek iz Ličko-senjska županije, Lidiji Škoro iz Varaždinske  županije te Ivanu Selciu, iz Virovitičko-podravske županije. 

Spomenuti su i drugi autori vrijednih fotografija a to su:

U kategoriji najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija: Mary Crnković Pilaš iz Zagreba, koja šalje pozdrave iz Portugala U kategoriji najbolje fotografije snimljene dronom; Vladimir Bogovičič iz Primorsko-goranske županije, a iz te županije dolazi i fotografija s najviše osvojenih "lajkova", a to je fotografija Dorijana Delosta.