Naslovna / Vijesti / Kronika hrvatske gluposti u Galeriji Ružić

IZLOžBE

Kronika hrvatske gluposti u Galeriji Ružić

Izložba karikaturista Nika Titanika

Kronika hrvatske gluposti u Galeriji Ružić
Nikolina Martinovic
  • 2022-01-11 12:00:45

Izložbenu sezonu 2022. godine započinjemo onime što nam je svima potrebno u ovim vremenima- smijehom- poručuju iz Galerija umjetnina Grada Slavosnkgo Broda.

 

U Galeriji Ružić, u petak 14. siječnja u 18 sati na rasporedu je otvorenje izložbe karikatura Nika Titanika "Kronika hrvatske gluposti".

“Kronika hrvatske gluposti” naziv je putujuće retrospektivne izložbe jednog od najpoznatijih hrvatskih karikaturista, Nika Titanika.

 

- Nik Titanik jedini je karikaturist, vjerojatno i na cijelom svijetu, koji dnevno objavljuje dvije karikature u dnevnim novinama pri čemu britko, pronicljivo i ponekad oštro komentira aktualne događaje i pojave. U svojim radovima često se dotiče rapidne degradacije ljudskih moralnih vrijednosti bez obzira na to je li riječ o konkretnim uspjesima poput obrazovnog, znanstvenog ili tehnološkog napretka ili je riječ o kvazi-zvijezdama bez pokrića. Sam za sebe kaže da je kroničar hrvatske gluposti, a u svojim karikaturama ne štedi nikoga, pa ni samog sebe.- pojasnila je ravnateljica Galerija umjetnina Grada Slavonskog Broda, Romana Tekić.

 

Autorica izložbe je povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, a izložbu ćete moći pogledati do 10. veljače.