Naslovna / Vijesti / Predstavnici Ansambla „LADO“ i poljskog Ansambla „Slask“ na prijemu kod gradonačelnikaa

FOLKLOR

Predstavnici Ansambla „LADO“ i poljskog Ansambla „Slask“ na prijemu kod gradonačelnikaa

Grad Slavonski Brod

Predstavnici Ansambla „LADO“ i poljskog Ansambla „Slask“ na prijemu kod gradonačelnikaa
Portal035
  • 2021-11-24 17:00:07

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Ansambl pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne iz Poljske večeras će u 19,30 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ održati zajednički koncert hrvatskih i poljskih folklornih pjesama. Tom prigodom, gradonačelnik Mirko Duspara održao je prijem u Gradskoj upravi Grada Slavonskog Broda za predstavnike hrvatskog i poljskog ansambla.

 

Na prijemu su prisustvovali Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Lada, Krusnoslav Šokac, umjetnički voditelj plesnog ansambla nacionalnog statusa, Ina Kostelac, viša stručna savjetnica za međunarodne odnose, Zbigniew Cierniak, ravnatelj Ansambla Slask, Barbara Nowak, menadžerica poljskog ansambla te Sanja Nuhanović, ravnateljica Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“. Zajednički koncert održava se u sklopu projekta Folk_Like it- narodna nošnja kao ogledalo kulture i odrednica nacionalnog identiteta na primjeru Poljske, Slovačke, Hrvatske, Srbije i Mađarske koji je sufinanciran od strane poljskog Ministarstva kulture, nacionalne baštine i sporta u okviru programa Nadahnjujuća kultura 2021. – 2022.

 

Prilikom obraćanja, gradonačelnik Mirko Duspara upoznao je goste s poviješću Slavonskog Broda, njegovim kulturno-povijesnim znamenitostima i poznatim građanima iz područja književnosti, kulture i sporta. „Želim vam ugodan boravak u Slavonskom Brodu i drago mi je da ste za svoj projekt izabrali Republiku Hrvatsku i grad Slavonski Brod. Volimo naš Lado, ali i goste koji nam dolaze“, zaključio je gradonačelnik.

 

Ravnateljica Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, gospođa Ileana Jurin Bakotić, također je istaknula kako se „ansambl Lado i Slavonski Brod vole“ te da je nastup Lada u Slavonskom Brodu postao tradicija. Oduševljenje gradom, ali i bogatom kulturom Slavonskog Broda istaknuo je i ravnatelj Ansambla pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne, gospodin Zbigniew Cierniak.