Naslovna / Vijesti / 11. međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy

MANIFESTACIJE

11. međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy

Od 21. do 24. listopada 2021. godine 

11. međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy
Portal035
  • 2021-10-19 14:00:00

Brodski harmonikaški orkestar Bela pl. Panthy i ove godine, unatoč pandemiji, zabranama i ograničenjima rada amaterskih umjetničkih ansambala, organizira 11. međunarodni festival harmonike Bela pl. Panthy (www.festival-bela-panthy.com).

               

                Festival će se održati od 21. do 24. listopada 2021. godine u Slavonskome Brodu pod pokroviteljstvom Grada Slavonskoga Broda i Brodsko-posavske županije, a u suorganizaciji s Kazališno-koncertnom dvoranom Ivana Brlić-Mažuranić. Program 11. međunarodnog festivala harmonike prilagodit će se trenutnoj epidemiološkoj situaciji uslijed pandemije koronavirusa što za neke programe podrazumijeva i ulazak u virtualni svijet.

 

                Zbog svih ranije navedenih otegotnih čimbenika prouzrokovanih pandemijom koronavirusa svečani koncert otvorenja 11. međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy neće moći održati Brodski harmonikaški orkestar, kako je to bio običaj dosadašnjih godina. No, vođeni idejom da svake godine donesemo nove i neuobičajene glazbene izričaje u svoj grad, koncert otvorenja 11. Festival upriličit će mladi i nagrađivani poljski glazbenik i skladatel PAWEŁ JANAS. Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić ugostit će mladog umjetnika u petak, 22. listopada 2021. s početkom u 19:30 sati. Ovaj laureat  sa više od 30 natjecanja diljem Europe nagrađivan je mnogobrojnim stipendijama, a nastupao je kao solist i član komornih sastava diljem Europe, SAD-a, Kanade i Kine. Suradnju s Roland električnim harmonikama započinje 2009., a vrlo brzo nakon toga implementira looper u svoj standardni koncertni repertoar. Dodavanjem vokodera i elektroničkih zvukova na već zanimljivu i upečatljivu melodijsku liniju dobiva se rezultat koji ostavlja snažan dojam na slušatelje. Janas se igra s ritamskim strukturama na potpuno inovativan način, što čini ovakvo muziciranje prepunim energije i iznenađenja. Svakako, vodi slušatelja u neki drugi, novi svijet.

 

Cjelokupan program dostupan je na web stranici Festivala kao i na plakatu koji je u prilogu. Ulaz je na sve programe besplatan, a koncerti se održavaju uz poštivanje svih epidemioloških mjera.