Koronavirus omeo je planove brojnim kazališnim kućama koje su zbog panedmije i zatvaranja morali otkazivati, pomicati rokove i igrati pred polupraznim kazalištem. Ništa bolja situacija nije niti u Sl. Brodu. No Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić "dokazala je da se trudom i dodatnim angažmanom ipak može raditi. U kriznoj godini imali su čak dvije premijere, a sada ih očekuje i bogata ljetna turneja, piše Brodportal.

Svako zlo za neko dobro – staru su izreku proveli u djelo brodski glumci, članovi Kazališne družine "Ivana Brlić Mažuranić". Naime u vrijeme najžešćeg lockdowna krajem prošle i početkom ove godine stvorili su predstavu koja prkosi pandemiji. Predstavu koju na pozornici može igrati i jedan glumac. A dio predstave događa se u video formi. Na premijeri Crvenkapice Forum već se vidjelo da se djeci svidjela video forma dijela predstave, kao i činjenica da mogu sami birati tijek predstave. Predstava ide dalje: I dio je ovogodišnje ljetne turneje kazališne družine. 

Unatoč i dalje pandemijskom režimu Kazališna družina već je gotovo popunila cijelu ljetnu sezonu. Prvo će nastupati u Karlovcu, a ovo ljeto nastupat će diljem Hrvatske.  U kolovozu su na jugu Hrvatske. 

Uz adaptaciju koju će za pozornice na Jadranu trebati napraviti na Evo poze Ezopove, kazalištarci rade i na novom naslovu. Redateljica Iva Srnec Hamer koja je režirala Crvenkapicu radit će i na novoj predstavi: Ružno pače, a dramaturgiju potpisuje Brođanka Kristina Kegljen. 

Kazališna družina tako unatoč i dalje restrikcijama koje nameće pandemija radi punom parom. U pripremi novih predstava, edukacijama te nastupima za djecu diljem Hrvatske.