U subotu, 15. svibnja 2021. s početkom u 18 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić gostuje Kazalište Mala scena s predstavom za djecu Kraljevna na zrnu graška.

Kazalište Mala scena službeno je započelo svoj rad prije 35 godina i to izvedbom predstave Kraljevna na zrnu graška. Tijekom svog dugog života ova predstava je igrana preko tisuću puta diljem svijeta, gostovala je na mnogim međunarodnim i domaćim festivalima, a još uvijek je na repertoaru zbog toga što ju publika voli.

Osnova ove predstave poznata je bajka o kraljeviću kojeg roditelji žele oženiti pravom kraljevnom. Jedne olujne noći na njihovim se vratima pojavljuje mlada, izgubljena djevojka koja tvrdi da je upravo ona prava kraljevna. Kraljica, stoga, odluči to provjeriti jedinstvenim testom – u krevet joj stavlja zrno graška i ako ga djevojka ispod madraca osjeti to znači da govori istinu. U predstavi glume Buga Marija Šimić i Ivan Colarić. Predstava traje 50 minuta, a namijenjena je gledateljima od 3 godine naviše. Ulaznice možete kupiti na blagajni Dvorane na dan izvedbe (subota) u vremenu od 9:00 do 12:00 i od 16:30 do 18:00 sati.