HPD "Davor" održalo je jučer press konferenciju. Razlog je najava događanja, a povod velika obljetnica. Najstarije građansko društvu u Slavonskom Brodu slavi 150 godišnjicu postojanja jer je osnovano davne 1871. i djeluje sve do danas, piše Brodportal.

Svojim glasovima uveseljavaju publiku već stoljeće i pol. Velika obljetnica HPD "Davor " zaslužuje i velike programe. Takve su jučer najavili, no naravno, u skladu s epidemiološkim uvjetima koji i u ovom trenutku diktiraju sve. U ovoj godini predstavljaju se s novim logotipom čiji je autor student Leo Gere. 

U sklopu obljetničkih programa još prošle godine započeo je veliki posao prireme monografije HPD "Davor". Vrsni etnomuzikolog Mihael Ferić prihvatio se uredničkog posla. U njoj će se naći niz zanimljivosti, od činjenica gdje su nastupali, kakve nagrade osvajali do priče o počasnim članovima – između ostaloga biskupu Strossmayeru i Ivani Brlić Mažuranić pa i do  zanimljivosti nepoznatih javnosti. 

Hrvatska radiotelevizija snimat će ovo proljeće i dokumentarni film o Hrvatskom pjevačkom društvu "Davor", a priču o tome tko su članovi Davora, kako izgledaju njihove probe, nastupi i druženja gledat ćete i na Slavonskobrodskoj televiziji u priči "Na kavici s Davorašima" u sklopu emisija "Nedjeljom zajedno" i "Brod kulture". 

U fokusu je uvijek glazba. Iako se Davor kao niti ostala amaterska društva trenutno ne mogu sastajati niti nastupati tijekom obljetničke godine planirali su nekoliko važnih nastupa - u lipnju planiraju svečani koncert, a u listopadu natjecanje zborova "Slavonia Cantat" te u prosincu božićni koncert.