Mia Čorak Slavenska bila je najveća hrvatska balerina svih vremena i jedna od najutjecajnijih umjetnica svog vremena. Kako njezino ime ne bi otišlo u zaborav, posljednjih 18 godina, 20. veljače, na rođendan hrvatske primabalerine, u Slavonskom Brodu se organiziraju „Dani plesa Mije Čorak Slavenske“.

Ovogodišnji Dani plesa traju od 20. do 27. veljače, a započeli su sinoć svečanim polaganjem vijenca na spomen ploču na rodnoj kući poznate hrvatske balerine u Ulici Ante Starčevića, nakon čega je u Kazališno koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ izvedena plesna predstava pod nazivom „Individue(t)“ u produkciji Sabmarine.

Program se nastavlja u ponedjeljak 22. veljače u 19,00 sati, kada će Plesni centar Tala izvesti plesnu predstavu za djecu pod nazivom „Polygon“, a u srijedu 24. veljače u 19:30 program započinje s plesnom predstavom „Playing reality“ (Domino, UPUH, ZPC) i eksperimentalnim plesnim filmom Nastasije Štefanić i Matije Kralja pod nazivom „1. disonantni komad za kameru i tijelo“.

U subotu, 27. veljače u 19:30 sati održat će se večer plesa i baleta kojom se 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske završavaju.

Osim programa koji će se odvijati u KKD „Ivana Brlić-Mažuranić“, ovogodišnje Dane plesa obilježit će i Plesna radionica „Kreativni plesni Laboratorij“ za odgojno-obrazovne djelatnike 26. i 27. veljače 2021.