Smije li ratnik plakati? Odgovor na ovo pitanje sinoć je dobilo više od 1200 Brođana koji su pogledali premijeru filma Smije li ratnik plakati u dva termina u prepunoj Kazališnoj dvorani.

Riječ je o autobiografskom filmu koji prati Krešimira Šimića Šimu na ultramaratonu od Zagreba do Ovčare, te sve ono što mu se tijekom 350 kilometara koje je otrčao događa.
Uz Šimu, mnogi drugi su trčali ovaj maraton, kojeg je sam Šima istrčao još kao klinac, sa 21 godinu. Šimini prijatelji ultramaratonci pričali su svoje priče - kako su upoznali Krešu, što je njihov motiv za trčanje i gdje crpe snagu.

Šima, danas otac djevojčice Patricije i suprug, poručio je kako je Slavonski Brod rasadnik talenata, da film koji je snimio s Tomislavom Marinovićem i Mariom Boićem pripada svima nama, pripada budućnosti i Slavonskom Brodu.

Tijekom maratona, svaku je etapu posvetio određenim osobama, a jednu od njih posvetio je i svoj djeci poginuloj u Domovinskom ratu, za koju spomenik stoji upravo u našem gradu.

Po završetku prikazivanja ovog amaterskog filma, brojna brodska publika nije krila suze niti ponos i uzbuđenje, a i sam Šima, emotivan kakav je, obratio se publici i zahvalio na podršci.