Naslovna / Informacije i vijesti / Izvanredna sjednica Gradskog vijeća

GRAD SLAVONSKI BROD

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća

Izvanredna sjednica Gradskog vijeća
Portal035
  • 2023-07-14 08:00:38

Za petak, 14. srpnja u 12 sati zakazana je izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda koja će se održati elektroničkim putem. Razlog sazivanja je prijedlog Odluke o odricanju potraživanja prema Republici Hrvatskoj u svrhu realizacije darovanja nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske – nekretnine unutar Gospodarsko proizvodno-poslovne zone Zapad. 

 

Naime, 2014. godine Grad Slavonski Brod donio je Odluku o osnivanju Gospodarsko proizvodno-poslovne zone Zapad te urbanistički plan uređenja iste zone 2015. godine. Ista zona od ključne je gospodarske, industrijske, poslovne i prometne važnosti za Slavonski Brod i cijelu Brodsko-posavsku županiju. Nastavno na prethodno navedeno, postupak darovanja nekretnina na navedenoj Zoni privodi se kraju. Naime, nakon što je Grad Slavonski Brod više puta podnosio zahtjev za darovanjem nekretnina na području Gospodarske zone Zapad, dana 12. srpnja 2023. godine Grad Slavonski Brod zaprimio je dopis Ministarstva kojim se traži da se za potrebe slanja Prijedloga odluke Vlade na mišljenje Ministarstvu financija dostavi Izjava ovlaštenog predstavnika jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave da se odriče svih potraživanja prema Republici Hrvatskoj do visine vrijednosti darovanih nekretnina.

 

Kako bi provedba darovanja i uknjižbe darovanih nekretnina u zemljoknjižnom odjelu Općinskog suda u Slavonskom Brodu bila uspješna, Gradsko vijeće Grada Slavonskog Broda mora donijeti Odluku kojom se odriče svih potraživanja prema Republici Hrvatskoj te ovlastiti gradonačelnika na zaključivanje i potpisivanje ugovora. Stoga je bilo nužno sazvati izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda s obzirom na ključnu gospodarsku, industrijsku, poslovnu i prometnu važnost navedenih zemljišta, ali i kako bi se moglo odmah nastaviti s provedbom potrebnih aktivnosti.