Naslovna / Informacije i vijesti / Iz policije apeliraju: Izbacite uljeza iz svog doma!

VIJESTI

Iz policije apeliraju: Izbacite uljeza iz svog doma!

Iz policije apeliraju: Izbacite uljeza iz svog doma!
Portal035
  • 2023-06-28 13:00:00

U vremenu od 1. do 28. lipnja, više građana sa područja Policijske uprave brodsko-posavske (iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Vrpolja, Okučana, Gundinaca i dr.), koji su željeli ostati anonimni, donijelo je odluku o dragovoljnoj predaji oružja i pozvalo policiju.

 

Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu, odazvali su se na pozive građana, došli na dogovorene lokacije i na siguran način preuzeli: 1 pušku M48 kalibra 7,9 mm, 1 improviziranu ručnu bombu, 1 ručnu bombu M52P1, 3 ručnu bombu M75, 1 ručnu bombu M50, 2 protuavionska streljiva PAT (od 20 mm i 30 mm), 170 komada raznog nerasprskavajućeg streljiva (7,9 mm i 14,5 mm).

 

Donesenom odlukom o dragovoljnoj predaji i pozivom upućenog policiji, građani su učinili prvi korak sigurnijoj i sretnijoj budućnosti svoje obitelji. Izbacili su potencijalnu opasnost i „uljeza“ iz svog doma.

 

Kampanjom „Manje oružja – manje tragedija“ potičemo širu javnost na dragovoljnu predaju oružja te utječemo na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnim sredstvima. Također smo o slučajevima dragovoljne predaje oružja i ranije objavljivali informacije: (pogledajte vijest: Donijeli odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju).

 

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom želi apelirati na građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja te sigurnijoj i sretnijoj budućnosti.

 

Pridružite nam se i vi, učinite taj prvi korak, izbacite „uljeza“ iz svog doma!