Naslovna / Informacije i vijesti / Hrvatski dočasnik imenovan najvišim dočasnikom u NATO-u

PRIčE

Hrvatski dočasnik imenovan najvišim dočasnikom u NATO-u

Časnički namjesnik Davor Petek imenovan prvim dočasnikom ACO-a

Hrvatski dočasnik imenovan najvišim dočasnikom u NATO-u
035portal
  • 2015-03-04 22:37:17

Prvi dočasnik OS RH, časnički namjesnik Davor Petek, službeno je imenovan najvišim dočasnikom u NATO-u, objavila je to, danas 4. ožujka 2015. godine na ispraćaju 2. kontingenta OS RH misije "Resolute Supporte", predsjednica i vrhovna zapovjednica oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović.

"Naš prvi dočasnik Petek odabran je među respektabilnim kandidatima iz 19 zemalja i ja mu želim čestitati na tome. On je inače i sam sudjelovao u misiji u Afganistanu, a vrlo sam ponosna na njega jer je to dokaz profesionalnosti i vrhunskog rada pripadnika OS RH", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

"Jučer smo dobili službenu potvrdu da sam izabran za prvog dočasnika Zapovjedništva za operacije NATO-a. To je dužnost glavnog savjetnika NATO-ovog zapovjednika generala Breedlovea po pitanju vojnika i dočasnika u NATO savezu", pojasnio je časnički namjesnik Petek kojemu je to iznimna čast, a smatra da je to i priznanje i potvrda dosadašnjih rezultata pripadnica i pripadnika OS RH kao i cijeloj Republici Hrvatskoj kao mladoj članici NATO-a.

Foto: Ministarstvo obrane