Naslovna / Parlamentarni izbori / Hrvatska, Hrvatska!

NOGOMET

Hrvatska, Hrvatska!

Barem na par dana zaboravit ćemo i Sabor i Vladu, i Petrova i Karamarka i Milanovića, jer bit će nešto veće i važnije od njih.

Hrvatska, Hrvatska!
035portal
  • 2016-06-12 19:09:00

 Bombardirani vijestima, slikama, izvješćima, feljtonima, kolumnama i ponajviše ni malo ružičastom stvarnošću, počeli smo vjerovati da su podjela naša stvarnost. Lijevi i desni, bogati i siromašni, ustaše i partizani, modernisti i tradicionalisti, mi i oni… Mi i oni, u svakom trenutku mora se znati, na čijoj si strani, u kojoj si opciji, u kojoj si partiji. Čini se da nas ništa više ne može ujediniti. Predubok je razdor, prevelike su podjele…


Ali ne brinite, neke to još dugo. Već u nedjelju postat ćemo kao jedan, već u nedjelju zaboravit ćemo sve podjele i svi ćemo biti kao jedan. Sjetit ćemo se da imamo ime koje volimo, sjetit ćemo se da imamo barjak pod kojim se okupljamo, jer počinje Europsko prvenstvo u nogometu.

Ulice će biti preplavljene crveno-bijelim kockicama, Na automobilima, na odjeći, na svakome izlogu i na svakom koraku , crveno bijele kockice će nas podsjećati da smo jedno. Hrvatska, Hrvatska!, orit će se iz kafića i po ulicama, grlit ćemo se sa neznancima kad naši zabiju gol. Barem na par dana zaboravit ćemo i Sabor i Vladu, i Petrova i Karamarka i Milanovića, jer bit će nešto veće i važnije od njih.


Dok se oni budu svađali, mi ćemo uz pivo i dobro društvo navijati: Hrvatska, Hrvatska! I sjetit ćemo se kako male i jednostavne stvari donose radost. Kada nas već ne mogu ujediniti zajednički problemi i zajednički interesi, na nekoliko dana ujedinit će nas jedanaest klipana koji trče za loptom.

Barem na kratko, osjetit ćemo nacionalni ponos i zajedništvo.

Samo, nemojte misliti da ti političari ne znaju i da neće pokušati u svoju korist iskoristiti taj naš mali predah od stvarnosti.


Foto: Željko Jelavić