Naslovna / Parlamentarni izbori / Gradska uprava: Ishođenje uporabne dozvole za novu školu u Podcrkavlju nije obveza Grada

ŽUPANIJA

Gradska uprava: Ishođenje uporabne dozvole za novu školu u Podcrkavlju nije obveza Grada

Grad Slavonski Brod ovim putem apelira na nadležno ministarstvo i Općinu Podcrkavlje da konačno počnu ispunjavati svoje ugovorne obveze po pitanju nove škole i dvorane u Podcrkavlju

Gradska uprava: Ishođenje uporabne dozvole za novu školu u Podcrkavlju nije obveza Grada
035portal
  • 2016-09-18 14:10:23

Prije nekoliko tjedana postalo je vrlo jasno da učenici OŠ „Blaž Tadijanović“ iz Podcrkavlja niti ove godine neće pohađati nastavu u novoj školi. Ovaj zajednički projekt Ministarstva obrazovanja, Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Podcrkavlje zbog problema s izvođačem radova nije dovršen niti nakon šest godina, a za školu nije nabavljena niti potrebna školska oprema. Naime, ministarstvo je u srpnju raspisalo i naknadno poništilo javni natječaj, nakon čega do danas nije objavljen novi.


U situaciji u kojoj je najvažnije pitanje kako djeci iz Podcrkavlja što prije omogućit nastavu u novoj školi, pojedinci su sav fokus usmjerili na prebacivanje dijela odgovornosti za nastalu situaciju na Grad koji niti je financirao ovaj projekt niti je potpisnik ijednog ugovora vezanog uz izgradnju nove škole i dvorane. I to nakon višegodišnjeg uskraćivanja bilo kakvih informacija o ovom projektu od strane svih koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji.


Stoga Grad Slavonski Brod ovim putem apelira na nadležno ministarstvo i Općinu Podcrkavlje da konačno počnu ispunjavati svoje ugovorne obveze po pitanju nove škole i dvorane u Podcrkavlju te da umjesto prebacivanja odgovornosti na Grad poduzmu sve kako bi se učenicima OŠ „Blaž Tadijanović“ omogućila nastava u novoj školi.


Ugovor o radovima na izgradnji školske sportske dvorane OŠ „Blaž Tadijanović“, Podcrkavlje


Ugovor o radovima na završetku izgradnje građevine Osnovne škole „Blaž Tadijanović“, Podcrkavlje


Ugovor o financiranju projekta izgradnje školske-sportske dvorane OŠ „Blaž Tadijanović“, Podcrkavlje