Naslovna / Informacije i vijesti / Slavonski Brod uvršten u projekt Hrvatskih arhitektonskih znamenitosti

TURIZAM

Slavonski Brod uvršten u projekt Hrvatskih arhitektonskih znamenitosti

Slavonski Brod uvršten u projekt Hrvatskih arhitektonskih znamenitosti
Portal035
  • 2023-12-04 19:00:00

Portal „Emajstor magazin“ objavio je članak pod naslovom „Slavonski Brod – turistički biser na Savi“, a koji daje stručan pregled i osvrt na slavonskobrodske građevine. Svoje su mjesto u članku svakako zauzeli Tvrđava Brod, Kuća tambure, crkva Presvetog Trojstva i Franjevački samostan te dobro poznata Splavarska ulica, kao i Kuća Brlić u kojoj su nastale najljepše bajke i priče Ivane Brlić-Mažuranić.

 

Uz to, dan je pregled i modernih arhitektonskih znamenitosti u Slavonskom Brodu poput gradskih bazena ili zgrade za kajak-kanu klubove. 

 

Internetski medij DaiBau International d.o.o. pokrenuo je projekt „Hrvatske arhitektonske znamenitosti“ u cilju promocije turističkih znamenitosti gradova i općina kako bi se prezentirale njihove arhitektonske, kulturne, turističke i druge vrijednosti i znamenitosti pa je u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom nastao i članak kojemu se može pristupiti OVDJE. Dakle, konačan je cilj projekta promocija arhitektonskog turizma uz podizanje svijesti građana Hrvatske o specifičnostima pojedinih mjesta čime im se daje povod za istraživanje Lijepe Naše kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i internetskih medija.