Naslovna / Parlamentarni izbori / Hrvatski travel influenceri probiciklirali našom županijom

TURIZAM

Hrvatski travel influenceri probiciklirali našom županijom

Hrvatski travel influenceri probiciklirali našom županijom
Portal035
  • 2023-10-06 16:00:04

Nakon gastro influencera, bogatstvo Brodsko-posavske županije iskusili i hrvatski travel influenceri Domagoj Sever, Branko Krčmar iz Putoholičara te Hrvoje Jurić.

U sklopu destinacijske marketinške kampanje “Gdje usput postaje cilj”, Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, obišli su znamenitosti Slavonskoga Broda te biciklirali županijom kako bi desetcima tisuća svojih pratitelja pokazali iznimni potencijal aktivnog turizma u ovom kraju.

Svoj posjet započeli su u četvrtak, 28. rujna uz turističkog vodičaVeru Pudić u tvrđavi Brod, najznačajnijoj povijesnoj građevini županije, s jedinstvenim postavom austro-ugarskog zatvora smještenom u jednom od obnovljenih kazamata Tvrđave.

 

Nastavili su doFranjevačkog samostana te su se u opuštajućoj šetnji popularnim brodskim kejom vratili do Kuće Brlić, zaštićenog spomenika kulture koji prikazuje autentično uređenje za vrijeme Ivane Brlić-Mažuranić. Nastavili su doranča Ramarin gdje su se zabavili leteći, a potom i jašući. Dan su završili obilaskom interpretacijskog centra Ivana Brlić-Mažuranić te degustacijom craft piva u Funky Pipa baru i burgera iz Hedonista.

 

“Grad je prekrasan i ima puno toga za ponuditi. Često kad gledamo austro-ugarsku baštinu to bude u velikim gradovima. U Slavonskom Brodu iskustvo je ipak osobnije, posebnije i pruža priliku da budemo u trenutku te upijemo svaku sitnicu iz našeg okruženja”, istaknuo je Branko Krčmar.

 

Sljedeći dan, 29. rujna obišli su Petnju te uz ciklo vodiča Bernarda Berića biciklirali su prema Jelas polju, zaštićenom području koji je dio ekološke mreže NATURA 2000. Domaćini iz općine Bebrina i Javne ustanove Natura Slavonice educirali su ih o biljnim i životinjskim značajkama ovog kraja, a zatim su uživali u Adrenalinskoj šumi Bebrina. Naposljetku, vožnjom uz ribnjake stigli su do vinograda i bicikliranje priveli kraju u Stupničkim Dvorima.

 

Posjet je završen u subotu 30. rujna putopisnim predavanjem i predstavljanjem najnovije knjige Hrvoja Jurića, “Put sjevera”.

Kampanja “Gdje usput postaje cilj” je važan korak u promociji selektivnih oblika turizma i raznovrsne ponude Brodsko-posavske županije.

 

“Naša županija je uistinu neiscrpan izvor doživljaja. Bilo da je riječ o gastronomiji, prirodnim resursima, kulturnim atrakcijama ili događajima, mi to sve imamo. Iskoristili smo priliku da to pokažemo i ostatku Hrvatske uz naše influencere koji su poznati upravo po putovanjima.”  

 YouTube link na video aktivnog odmora u Brodsko-posavskoj županiji:  https://www.youtube.com/watch?v=jWH-mQQ5g8I