Naslovna / Informacije i vijesti / Gdje su nestali brodski nogometni navijači?

NOGOMET

Gdje su nestali brodski nogometni navijači?

Ako se ikad provezete pitoresknim selima u okolici Broda nedjeljom, vidjet ćete pune seoske nogometne terene i gomilu automobila bilo da igra Beravci Rockets protiv Sibinj Iuventusa ili netko drugi.

Gdje su nestali brodski nogometni navijači?
035portal
  • 2016-05-10 17:29:00

 Kad se šolja rakije narolje šolja radi što ga volja – najveći je transparent ikad razvučen na riječkoj Kantridi. Trideset metarska grdosija završila je svoju karijeru, barem sudeći prema Internet kuloarima, kao ratni plijen Demona Pula, navijačke skupine NK Istre koji su je zarobili od Legionara tijekom jednog gostovanja Marsonije kod NK Istra. Transparent je ponovo napravljen. Kao transparent, sličnu sudbina je zadesila i Legionare, vjerne navijače Marse koji su se od jednom jake navijačke skupine prvoligaša spali na šačicu vjernih pratitelja trećeligaškog kluba. Dosta Legionara je „prebjeglo“ u BBB i sada samo ostaje spomen na neke slavne dane.

No, priče o slavnoj povijesti, slavnim igračima svjetskog ranga koji su orali kopačka stadion kraj Save već su svima poznate. Slom Legionara na sadašnju razinu logičan je s obzirom na slom Marsonije na sadašnju razinu. Unatoč svemu tome, gdje su svi očevi sa sinovima na tribinama, i zašto nitko u ovom gradu nije zainteresiran za nogomet?
Ne može se reći da brođani nisu zainteresirani za sport – u koju godu birtiju u gradu da uđete, ako se ne vrti neka utakmica onda se vrti teletekst s rezultatima kladionice. No Brođana i dalje nema na stadionu na Savi.

Ako se ikad provezete pitoresknim selima u okolici Broda nedjeljom, vidjet ćete pune seoske nogometne terene i gomilu automobila bilo da igra Beravci Rockets protiv Sibinj Iuventusa ili netko drugi. Ali Brođana na Stadionu na Savi nema…
Teško je reći gdje se izgubila ta volja za odlaskom na stadion – lako je okriviti sportske kanale, širokokutne HD telke i Internet streamove, ali ništa ne može zamjeniti onaj osjećaj vjetra na južnoj strani, neudobne plastične stolice i glasno navijanje za „naše“. I dalje uz sve to – Brođana nema na stadionu.

Hoće li se Brođani vratiti na stadion, novi i ljepši? Hoće li Marsa ući 1. HNL ligu? Hoće, onog dana kada se Legionari iz Istre vrate sa svojim transparentom.