Naslovna / Parlamentarni izbori / Facebook uvodi video prijenos

ZABAVA

Facebook uvodi video prijenos

Facebook Live Video do sada je bio dostupan samo poznatim i slavnim

Facebook uvodi video prijenos
035portal
  • 2015-12-06 11:20:04

Kako bi jedna od najpopularnijih društvenih mreža svojim korisnicima i dalje bila zanimljiva, redovito uvodi novitete koje u pravilu svi lako prihvate.


Iako je opcija video prijenosa bila predstavljena još ljetos, bila je namijenjena i dostupna samo nekim poznatim osobama s verificiranim profilima, poput Serene Williams koja je mogla svojim fanovima uživo i iz prve ruke pokazati gdje se nalazi, što radi, zahvaliti im na podršci i slično.


Facebook je tako ovoga tjedna najavio da u budućnosti ova opcija, nazvana Facebook Live Video, više neće biti limitirana na poznate osobe nego bi trebala biti dostupna svim korisnicima mreže.

Zasada se opcija testira u SAD-u, a Facebook Live Video sada je dostupan ograničenom broju korisnika iPhonea.


Kako bi se ova opcija koristila, potrebno je kliknuti na opciju statusa, odabrati ikonu Live Video, napisati kratak opis video prijenosa i odabrati kome će video prijenos biti dostupan.

Tijekom prijenosa bit će dostupne i informacije o korisnicima koji gledaju video, kao i njihovi komentari, a nakon završetka prijenosa uživo, video će se moći obrisati ili objaviti na vremenskoj crti kao i ostali video zapisi.

Korisnici Facebooka moći će se i pretplatiti na live prijenose slavnih osoba i svojih prijatelja, pa će ih mreža obavijestiti svaki put prije početka prijenosa videa.

Iako iz Facebooka nisu službeno objavili kada će opcija Video Live biti dostupna za sve korisnike mreže, očekuje se kako će to biti tijekom iduće godine.