Naslovna / Parlamentarni izbori / Druga izložba čipke u Sikirevcima

IZLOžBE

Druga izložba čipke u Sikirevcima

Uz čipke iz najpoznatije hrvatske čipke, izložit će se čipke iz Bosne i Bugarske

Druga izložba čipke u Sikirevcima
035portal
  • 2018-09-27 17:58:14

Po drugi put u Sikirevcima, od 28. do 30. rujna ove godine, u dvorani osnovne škole, održat će se velika izložba čipke. Organizatori izložbe su udruga "Sikirevački motivi" i općina Sikirevci.


Otvorenje ove interesantne izložbe je u 18.00 sati 28. rujna u šlkolskoj dvorani. Ljubitelji ovih delikatnih rukotvorina moći će uživati u izlošcima, ne samo nadaleko poznate Sikirevačke čipke, već i u čipki iz Paga, Lepoglave, Trga kraj Ozlja, Krašića, Križevaca, Primoštena, Svetomarske čipke, Oštre Luke (BiH), Tešnja (BiH) i Bugarske.


Udruga Sikirevački motivi nositelj nematerijalnog kulturnog dobra - Umijeće izrade sunčane čipke - motiva, u svom desetogodišnjem djelovanju uz pomoć prijatelja diljem Hrvatske, postala je dio velike obitelji čipkarstva u Hrvatskoj, koja s ponosom njeguje tradiciju izrade i očuvanja čipke sa svojih prostora.


Drugu izložbu čipke u Sikirevcima potpomogla je Općina Sikirevci, Brodsko-posavska županija te Ministarstvo kulture, a izložba je uvrštena u program Ministarstva kulture "Dani Europske baštine 2018".