Naslovna / Informacije i vijesti / Donirana oprema za Odjel pedijatrije

PRIčE

Donirana oprema za Odjel pedijatrije

Donirana oprema za Odjel pedijatrije
Portal035
  • 2023-12-01 08:00:36

Jučer je gradonačelnik Mirko Duspara donirao novu opremu Odjelu za pedijatriju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu. Riječ je o opremi vrijednoj 36.039,75 eura, a koja se sastojala od četiriju dječjih krevetića na električni pogon, deset noćnih ormarića i četiriju stolova za pregled pacijenata.

 

Tijekom 2023. godine kroz polikliničko-konzilijarnu djelatnost pregledano je oko 22000 djece, u dnevnoj je bolnici liječeno oko 850 djece te je hospitalizirano i liječeno oko 1120 djece. Stoga, Grad Slavonski Brod nastoji donacijom poboljšati i osuvremeniti uvjete rada svih djelatnika Odjela za pedijatriju za uspješno i kvalitetno liječenje najmlađih sugrađana.

 

Također, Grad Slavonski Brod kontinuirano se zalaže za poboljšavanje uvjeta i kvalitetu rada slavonskobrodske bolnice te su i ranijih godina pojedinim odjelima dodjeljivane prijeko potrebne opreme, poput opremanja ambulante za liječenje skolioze, donacije telemetrijskog monitoring sustava Odjelu za kardiologiju, mikrobiološkog zaštitnog kabineta Odjelu za hematologiju i onkologiju, klima uređaja Odjelu za pulmologiju i rodilištu te medicinske opreme Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu i Odjelu ortopedije Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“.