Naslovna / Informacije i vijesti / Donijeli odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju

VIJESTI

Donijeli odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju

Donijeli odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju
Portal035
  • 2023-05-26 18:00:05

Dvoje građana sa područja Policijske uprave brodsko-posavske koji su željeli ostati anonimni donijeli su odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju. Naime, pozivatelji su pronašli oružje prilikom čišćenja prostorija u obiteljskim kućama, a kojega su se riješili tek jednim pozivom na broj telefona 192.

 

Odmah po pozivu na adrese pozivatelja stigli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu i preuzeli automatsku pušku („šokac“), automatski puškomitraljez i pištolj (tzv. kuburu) ručne izrade.

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ se i dalje provodi i omogućava građanima dragovoljnu predaju oružja bez ikakvih sankcija.


Pozivamo  one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva da se pridruže kampanji, odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju.

 

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu na mjesta koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do tragedija.

 

Također upozoravamo građane da oružje ne donose sami u policiju, već pozovu policiju koja će na dogovorenu lokaciju uputiti policijske službenike za protueksplozijsku zaštitu radi preuzimanja oružja na siguran način.

 

foto: arhiva/ ilustracija