Naslovna / Informacije i vijesti / Dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju u sklopu projekta „Zaposlena“

GRAD SLAVONSKI BROD

Dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju u sklopu projekta „Zaposlena“

Grad Slavonski Brod

Dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju u sklopu projekta „Zaposlena“
Portal035
  • 2021-12-02 20:00:00

Nakon uspješno provedene prve faze, trenutno je u tijeku provedba projekta „Zaposlena“ faza II – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda. Zahvaljujući ovom projektu, 58 nezaposlenih žena trenutno skrbi o 416 starijih i nemoćnih osoba s urbanog područja Slavonski Brod, a priliku za zaposlenjem dobile su nezaposlene ženske osobe s najviše završenom srednjom školskom spremom s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom te žene koje su žrtve obiteljskog nasilja.

 

U sklopu projekta „Zaposlena“ faza II, sudionicama projekta omogućeno je i stručno osposobljavanje prema njihovim osobnim interesima. Sukladno tomu, devet žena zaposlenih u sklopu navedenog projekta pohađale su program stručnog osposobljavanja za gerontodomaćicu. Tom prigodom danas su im u Pučkom otvorenom učilištu Libar dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju, a dodjeli je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je okupljenima čestitala na uspješno završenom osposobljavanju te poželjela sreću u budućem osobnom i profesionalnom životu.

 

Podsjetimo, za projekt „Zaposlena“ faza II – pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda, Grad je osigurao 4.998.565,00 kn bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Osim Grada, u provedbi projekta sudjeluju i partneri; Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod i Kreativna udruga „Obraduj sebe i druge“.

 

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Slavonskog Broda.