Naslovna / Informacije i vijesti / DOBAR VIKEND 18 odličja Karate kluba Slavonski Brod

BORILAčKI SPORTOVI

DOBAR VIKEND 18 odličja Karate kluba Slavonski Brod

U Rijeci je nastupilo 466 natjecatelja iz 55 ekipa iz 4 države

DOBAR VIKEND 18 odličja Karate kluba Slavonski Brod
035portal
  • 2018-02-19 13:25:00

U subotu i nedjelju 17 i 18. veljače 2018. brodski karataši nastupili su na dva natjecanja Delta Cup-u 2018. i trećem kolu Otvorene ligi Osječko-baranjske županije.
U Rijeci je  nastupilo 466 natjecatelja iz 55 ekipa iz 4 države, a brodski karataši nastupili su u sastavu Luka Birač, Domagoj Lukinić, Matea i Mihael Ećimović. Mihael Ećimović osvojio je prvo mjesto u konkurenciji juniori kate, Matea je osvojila drugo mjesto u disciplini kadetkinje kate.
Luka Birač i Domagoj Lukinić osvojili su treća mjesta, Luka u kategoriji kadeti +70, a Domagoj juniori -61 kg. Brodski predstavnici prikazali su dobar karate u konkurenciji natjecatelja iz
Italije, Slovenije, BiH-a i Hrvatske.

Treće kolo Otvorene karate lige Osječko-baranjske županije održano je u nedjelju 18.02.2018. u SD Gradski vrt u Osijeku. Nastupilo je 262 natjecatelja iz 16 karate klubova sa područja Slavonije i Branje, a nastupili su: Karate Akademije Osijek, Kuna-Osijek, Beli Manastir, Esseker-Osijek, Hrvatski Sokol-Osijek, MAX -Ivankovo, Nova Gradiška, Osijek Žito, Shotokan Darda, Valpovo, Vinkovci, Višnjevac, Vukovar, Ictus-Vinkovci i Slavonski Brod.


Karate klub Slavonski Brod se s novih osvojenih 14 odličja nalazi na trećem mjestu u ukupnom poretku. Za brodske karataše u Osijeku nastupili su: Gita Turčinović, Helena Gašić, Josip Perković, Lana Blažinkov, Ana Lujić, Dora Has, Veronika Čengić, Lucija Perković, Nikola Birač, Borba Kujundžić, Josip Andrijanić, Marko Tomljenović, Kristijan Vukadinović, Ivan Perković, Antonio Biondić, Feliks Vičić, Adam Terzić , a koji su ostvarili slijedeće rezultate:
Ana Lujić, učenice kate prvo mjesto
Ivan Perkovič, kata-slabovidni i slijepi prvo mjesto
Borna Kujundžić, ml. učenici -30kg prvo mjesto
Josip Andrijanić, učenici -34 kg prvo mjesto
Helena Gašić, ml učenice kate (9-8) drugo mjesto
Josip Perković, učenici kate (9-8) drugo mjesto
Dora Has, učenice KATE drugo mjesto
Nikola Birač,ml. učenici -30 kg drugo mjesto
Marko Tomljenović, učenici -42 kg drugo mjesto
Ana Lujić, učenice -32 kg drugo mjesto
Veronika Čengić, učenice +44 kg drugo mjesto
Antonio Biondić, ml. kadeti -41 kg drugo mjesto
Feliks Vičić, ml. kadeti -41 kg treće mjesto
Veronika Čengić, učenice kate treće mjesto
Osvojivši peta mjesta na korak do odličja ostali su Gita Turčinović, Lana Blažinkov, Kristijan Vukadinović i Adam Terzić. Brodsku ekipu vodili su treneri Dario Turčinović i Borna Mađarević.

Izvor: Zdenko Horvat, sportski dir.K.K.Savonski Brod