Naslovna / Parlamentarni izbori / Udario carinika šakom u glavu

VIJESTI

Udario carinika šakom u glavu

Udario carinika šakom u glavu
Portal035
  • 2024-05-21 15:00:23

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu donesena je presuda kojom je 46-godišnji T.O. iz Slavonskog Broda osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog napada i ozljeđivanja carinskog inspektora.

U presudi se navodi kako je 10. lipnja 2020. godine, oko 10:30 u Slavonskom Brodu, na prostoru Gradske tržnice u cilju sprječavanja višeg carinskog inspektora H.Š. da obavi pregled skladišnog prostora za poljoprivredne proizvode radi pronalaska nedozvoljenih duhanskih proizvoda, nakon što je inspektor ušao u opisano skladište prvo imenovanog inspektora pogrdnim riječima vrijeđao te se krenuo se udaljavati iz skladišta, a potom mu prišao s leđa i zatvorenom šakom udario inspektora u predio lica, uslijed kojeg udarca je carinski inspektor zadobio nagnječenje glave u području lijeve jagodične kosti, povredu lake naravi.Nakon toga carinski inspektor se zbog toga udaljio iz skladišta ne obavivši pregled prostora. Tom radnjom 46-godišnji T.O. je silom spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje koja je u okviru njezinih ovlasti, a kaznenim djelom je službenoj osobi nanesena tjelesna ozljeda.

Iz navedenih razloga kao i drugih dokaznih radnji koje su utvrđene tijekom rasprave izrečena je jednogodišnja nepravomoćna zatvorska kazna 46-godišnjam T.O. koji je do sada pravomoćno osuđivan i od prije poznat carinskim službenicima koji su prema njemu imali različitih postupanja.izvor: SBOnline