Naslovna / Informacije i vijesti / Spriječeno krijumčarenje stranih državljana

VIJESTI

Spriječeno krijumčarenje stranih državljana

Spriječeno krijumčarenje stranih državljana
Portal035
  • 2023-11-18 14:00:00

Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod su dana 16. studenoga, u jutarnjim satima, na području Slavonskog Broda, zatekli nekoliko stranih državljana koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

 

Nedaleko od mjesta zaticanja navedenih osoba, policijski službenici PU brodsko-posavske su uočili osobni automobil slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Republike Srbije, a koji je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito  ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj  državi  članici  Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 

Kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom je utvrđeno da je isti sukladno prethodnom dogovoru, iz koristoljublja trebao prevesti strane državljane do dogovorenog odredišta.

 

Policijski službenici su jučer osumnjičenog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a prema stranim državljanima će se provest  postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.