Naslovna / Informacije i vijesti / Slavonski Brod: U pretresu obiteljske kuće pronađena droga

VIJESTI

Slavonski Brod: U pretresu obiteljske kuće pronađena droga

Slavonski Brod: U pretresu obiteljske kuće pronađena droga
Portal035
  • 2023-03-28 11:49:28

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave brodsko-posavske, jučer, 27. ožujka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

 

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik na području Slavonskog Broda. Tom prilikom pronađeno je i oduzeto ukupno 7,48 grama droge amfetamin, 247,8 grama droge marihuana, 9 tableta droge MDMA, jedna medicinska šprica u kojoj se nalazila crna smolasta tekućina i digitalna vaga. Protiv osumnjičenog 44-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Također, jučer, 27. ožujka novogradiški policajci su na području općine Staro Petrovo Selo obavili pretragu doma i drugih prostorija koje koristi 21-godišnjak. Obavljenom pretragom pronađeno je i oduzeto 224,28 grama droge marihuana, u vezi čega protiv osumnjičenog 21-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Nadalje, prilikom pretrage, u domu su pronađene dvije zračne puške koje su u vlasništvu 49-godišnjaka, a koje nisu prijavljene nadležnom tijelu u propisanom zakonskom roku, u vezi čega je navedenom izdan obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.