Naslovna / Informacije i vijesti / Bijeg autom postao prespor pa je odlučio nastaviti pješice: Sa sobom ponio i drogu

VIJESTI

Bijeg autom postao prespor pa je odlučio nastaviti pješice: Sa sobom ponio i drogu

Bijeg autom postao prespor pa je odlučio nastaviti pješice: Sa sobom ponio i drogu
Portal035
  • 2023-03-16 11:45:00

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 15. ožujka, oko 16.50 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Stjepana Radića, nadzirući promet pokušali su zaustavili osobni automobil kojim je upravljala nepoznata muška osoba.

 

Vozač se nije zaustavio sukladno naredbi o zaustavljanju policijskih službenika, već je počeo povećavati brzinu s ciljem bijega, no shvatio je da policiji ne može pobjeći, pa je skrenuo s kolnika na desnu stranu, žurno izašao iz automobila, te se trčeći dao u bijeg, odbacivši od sebe PVC vrećicu nepoznatog sadržaja.

 

Policijski službenici su ga ubrzo sustigli i budući da se muškarac opirao i pružao aktivan otpor uporabljena su sredstva prisile. Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku u čijem organizmu je alkotestom očitana koncentracija alkohola od 0,62 promila, te je doveden u policijsku postaju. Pritom su ga pregledali liječnici, konstatiravši da nema ozljeda, te da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Nadalje je utvrđeno da je 26-godišnjak recidivista, učestali ponavljač težih prometnih prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i sl., protiv kojega policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Pregledom sadržaja odbačene vrećice utvrđeno je da se u istoj nalazi 3,25 grama droge marihuane, te protiv 26-godišnjaka policijski službenici podnose i optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također je prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.