Naslovna / Parlamentarni izbori / Usprkos visokim kaznama, u Slavoniji veliki broj pijanih vozača

VIJESTI

Usprkos visokim kaznama, u Slavoniji veliki broj pijanih vozača

Usprkos visokim kaznama, u Slavoniji veliki broj pijanih vozača
Portal035
  • 2023-03-14 18:00:00

Sudeći prema broju zaustavljenih pijanih vozača u Slavoniji i Baranji tijekom vikenda, možemo zaključiti kako smo "bogata" nacija. Njima očito nije problem zbog pijane vožnje platiti nekoliko tisuća eura kazne. I još k tome dobiti zabranu vožnje vozilima B kategorije od nekoliko mjeseci. Prekršitelja prometnih pravila bilo je u svih pet slavonskih županija.U noći između subote i nedjelje prometni policajci PU požeško-slavonske zabilježili su 62 prekršaja, od čega sedam pijanih vožnji te 30 prebrzih vožnji. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu, oko 3.35 sati, u Požegi, u Radićevoj ulici, gdje je zaustavljen 22-godišnji vozač, i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije. Sjedio je za upravljačem BMW-a požeških registracija i kretao se Ulicom Kamenita vrata u smjeru raskrižja Radićeve, Republike Hrvatske i dr. Franje Tuđmana. Prošao je pokraj vidljivo postavljenog prometnog znaka "zabrana prometa u oba smjera". Sada mu prijeti kazna od 1380 eura te zabrana vožnje vozilima "B" kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 TriježnjenjeU nedjelju, oko 6 sati, na raskrižju ulica Vanje Radauša i Tina Ujevića, 21-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 1,11 promila, izgubio je nadzor nad Volkswagenom i udario lijevim kotačem u bankinu. Nakon toga je udario u metalni stup i prometni znak.Mnogo veći broj pijanih vozača, njih 51, zetečeno je za vikend na cestama Osječko-baranjske županije. Najviše je bilo vozača automobila (42) te još petero biciklista, tri vozača teretnog automobila i jedan vozač traktora. Izdvaja se slučaj koji se zbio u subotu, u 23.10 sati, u Istarskoj ulici u Osijeku, kada su policajci zaustavili automobil kojeg je vozio 50-godišnjak iz Višnjevca. U krvi je imao visokih 2,44 promila alkohola, a još k tome nije smio voziti, jer mu je ranije oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda. Odmah je odvezen u policijsku zgradu na višesatno triježnjenje. Sada mu prijeti plaćanje kazne do 5300 eura, ili kazna zatvora do 60 dana, dodatna zabrana vožnje vozilim "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i upis 12 negativnih bodova.

 NepopravljiviMalu potjeru imali su prometni policajci iz Donjeg Miholjca koji su na cesti između Rakitovice i Donjeg Miholjca, u petak, u 23.14 sati, pokušali zaustaviti auto kojeg je vozio 34-godišnjak iz Bokšić Luga. On se nije zaustavio na znak policajca već je nastavio s vožnjom, no naknadno je ipak zaustavljen. Pokazalo se da nema položen vozački ispit, no to ga nije spriječilo da vozi s 1,99 promila alkohola u krvi. Završio je na triježnjenju i sada mu prijeti plaćanje 6220 eura kazne. Dobio je i zabranu vožnje do 12 mjeseci i upis 15 bodova. Te će se kazne aktivirati tek, i ako, bude jednoga dana položio vozački ispit.U policijsku bilježnicu upisan je i 55-godišnjak koji je u nedjelju oko 3 sata automobilom sletio s ceste. Pokazalo se kako u krvi ima 1,64 promila alkohola. Uz štetu na autu sada bi mogao platiti i 2910 eura kazne, i otati bez dozvole do godine dana. Jako skupa pijana vožnja.Privremeno je bez auta ostao 46-godišnjak koji je, vozeći pijan (1,71 promila), dok mu je dozvola oduzeta, sletio vozilom s ceste, udario u kućicu stajališta autobusa i metalni stup ulaznih vrata kuće te betonsko-metalnu ogradu ispred druge kuće. Odbivši se, vozilo je udarilo i srušilo prometni znak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a pijani vozač završio je na triježnjenju. Kazna će biti sigurno u visini od nekoliko tisuća eura. izvor. Glas Slavonije