Naslovna / Informacije i vijesti / Nasilni vojnik ispitan i vraćen u pritvor

VIJESTI

Nasilni vojnik ispitan i vraćen u pritvor

Nasilni vojnik ispitan i vraćen u pritvor
Portal035
  • 2022-12-26 09:44:00

Mladić (24) osumnjičen za cipelarenje drugog mladića odjevenog u kostim Djeda Božićnjaka jutros je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brod,u kamo je došao uz pratnju policije.

 

Nakon polusatnog ispitivanja vraćen je natrag u pritvor, a daljnje postupanje će se odrediti sukladno odluci općinskog državnog odvjetnika. 

 

Podsjetimo, M.M. (24) djelatna je vojna osoba koja je na Badnjak zabilježena na videosnimci kako brutalno nogom u glavu udara mladića koji leži na tlu i nanosi mu teške tjelesne ozljede. Nezapamćeno divljaštvo u trenu je dobilo ogroman publicitet kako nacionalnih, tako i regionalnih medija.

 

HRT neslužbeno saznaje kako je osumnjičeni otprije poznat zbog sličnih ekscesa i prijetnji smrću nakon kojih je još i napredovao u službi. 

 

Za Dnevnik Nove TV iz MORH-a su potvrdili kako je uhićeni ranije bio pod stegovnom mjerom. 

 

"Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine.

Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

 

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi.

Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija", priopćio je MORH. 

 

  •