Naslovna / Vijesti / Pijani vozač i suvozač vrijeđali policajce, "ohladili" se u postaji

VIJESTI

Pijani vozač i suvozač vrijeđali policajce, "ohladili" se u postaji

PU Brodsko- posavska

Pijani vozač i suvozač vrijeđali policajce, "ohladili" se u postaji
Portal035
  • 2021-11-16 13:00:44

Prilikom redovitog nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 15. studenoga, u 22.35 minuta, u Ulici kralja Dmitra Zvonimira zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak.

 

Pritom su utvrdili da vozač i 25-godišnji suvozač nisu vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. Nadalje, alkotestom je u organizmu 40-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 1,91 promila, a u organizmu 25-godišnjaka 2,16 promila. Također je utvrđeno da 25-godišnjak kod sebe nema osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi identifikacijski dokument. Prilikom policijskog postupanja, obojica su narušavali javni red i mir vikom i galamom, vrijeđali i omalovažavali policijske službenike, a 40-godišnjak se pokušao i udaljiti u čemu su ga policajci spriječili.

 

Obojica su privedeni u prostorije policijske postaje. Policijski službenici protiv 40-godišnjaka i 25-godišnjaka podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 25-godišnjaka i zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.