Naslovna / Parlamentarni izbori / Connect IT više od 100 djece uči programiranju, robotici, informatici i mehanici

UDRUGE

Connect IT više od 100 djece uči programiranju, robotici, informatici i mehanici

Udruga Connect IT održala je završnu priredbu za 2016. godinu na kojoj su polaznicima radionica dodijeljene diplome, zahvalnice i pohvalnice, piše Soundset Brod.

Connect IT više od 100 djece uči programiranju, robotici, informatici i mehanici
035portal
  • 2016-12-30 11:00:00

Udruga Connect IT održala je završnu priredbu za 2016. godinu na kojoj su polaznicima radionica dodijeljene diplome, zahvalnice i pohvalnice, piše Soundset Brod.


Connect IT je u 2016. godini započeo sa edukacijom najmlađih na području robotike i programiranja organizirajući besplatne radionice CodeClub programiranja, CroatianMakers lige robotike, LOGO programiranja i CoSpace robotike.


"Užitak je raditi s ovom djecom, često me pitaju kako mi se da raditi s djecom subotom i nedjeljom, a ja ih pitam kako im se da gledati tri dnevnika uzastopce. Djeca su nevjerojatna, oduševljavaju sa svojim načinom razmišljanja i kreativnošću te je to nešto što zaista ima smisla. Robotika je definitivno spoj informatike i mehanike te okuplja jako puno različitih znanja i to je naša budućnost, nešto na čemu moramo inzistirati, približiti djeci kako bi bila spremna proizvoditi robote ali i ne biti korisnik robota", kaže predsjednik Mladen Sudar.


Više od 100 djece sudjelovalo je na radionicama i pripremama za natjecanja, a na nekim natjecanjima su postignuti i odlični rezultati, poput trećeg mjestau prvom kolu državne lige u CoSpace Roboticsu, te pobjede na HT natječaju "Zajedno smo jači" na projektu "Dodajmo A u STEM".


"Imali smo dosta projekata i natjecanja, nisam baš stigao na sve jer sam tek u ljeto počeo. Radio sam na Scratchu i u drugim projektima, a programiranjem se bavim 4 mjeseca. Prvo sam s robotikom krenuo jer kada sam vidio da moji prijatelji idu na to pitao sam mamu smijem li i ja, rekla je da smijem i od tada sam u tome. To mi je jedna super aktivnost, nekada ne stignem zbog puno obaveza, ali često odem", kaže Roko Ribarić koji ide u 4. razred Osnovne škole "Blaž Tadijanović".


Roko Lukenda je iz 7. razreda OŠ Vladimir Nazor i programiranjem se bavi godinu dana.


"Tu se dijete samo privuče računalu bez da igra igrice, složi par naredbi u programu i jednostavno robot krene, svijetli, okreće se i dosta je to zanimljivo. Išao sam na natjecanje u CoSpace-u, Croatian Makers ligi i Internet of things. Sada smo se uključili i u First Lego league", kaže.


Obrazovanje i edukacija mladih i najmlađih na području modernih tehnologija će i u 2017. godini ostati prioritet Connect IT, gdje će i dalje djelima dokazivati kako se s malo novca mogu postizati veliki rezultati. 


Foto: Nikola Knežević