Naslovna / Vijesti / Brodska vaterpolistica na EP u Rusiji

VATERPOLO

Brodska vaterpolistica na EP u Rusiji

Sretno Ria!

Brodska vaterpolistica na EP u Rusiji
Ivica Jankovic
  • 2019-07-08 19:51:40

 Hrvatska ženska kadetska vaterpolska reprezentacija ( igračice do 15. godina ) nalazi se na Europskom prvenstvu u gradu Kiriši u Rusiji. Jedna od dvije najmlađe barakudice je trinaestogodišnja Ria Glas, članica Ženskog vaterpolskog kluba Marsonia. Ovo je prvi puta u povijesti, da ne samo iz Slavonskog Broda nego i iz Slavonije, imamo jednu vaterpolisticu koja predstavlja Hrvatsku na nekom velikom natjecanju. Hrvatska se nalazi u vrlo jakoj skupini zajedno s reprezentacijama Mađarske i domaćina Rusije.
Hrvatska je u ovoj kategoriji nedavno na pripremama prvi puta pobijedila izrazito jake mađarice tako da naše vaterpolistice očekuju zanimljive utakmice na Europskom prvenstvu.
Ovaj poziv za Riu Glas je dodatni podstrijeh za naš mladi klub, koji je ove godine igrao i prvu hrvatsku vaterpolsku ligu za seniorke. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti i svoje termine za treniranje na brodskim bazenima tako da više ne moramo trenirati zajedno s dečkima iz VK Marsonia, a onda možemo krenuti i s upisom u žensku školu vaterpola.

ŽVK Marsonia