Naslovna / Informacije i vijesti / Brođanke obilježile finale Kupa Hrvatske

VATERPOLO

Brođanke obilježile finale Kupa Hrvatske

Brođanke obilježile finale Kupa Hrvatske
Portal035
  • 2022-12-09 13:00:00

Završen je KUP HRVATSKE za seniorke na kojem su sudjelovale i naše Marsovke Ria Glas ( ŽAVK Mladost ) i Alka Lulić ( Pošk 1937 ).
Svojim doprinosom pokazale su koliko vrijede,Za najbolju igračicu finala proglašena je Ria Glas dok je Alka svojim pogocima držala POŠK u igri.
Prvenstveno čestitke Riji i Alki na iznimnom radu i vrhunskoj igri, i Žabicama na osvojenom 10.kupu.

 


Alka i Ria su pokazale što je sportaš i što je potrebno za biti vrhunski sportaš. Drago nam je da su krenule iz našeg kluba.
Ujedno pozivamo djevojčice i dječake da se uključe u ovaj iznimno naporan sport jer kao što se može vidjeti iz priloženog, trud se isplati.
Bravo za naše Marsovke !!

Žabice iz Mladosti su vratile u svoje vitrine pokal namijenjen pobjednicama Hrvatskog kupa. Mladost je u uzbudljivoj utakmici, u samoj završnici nadoknadila dva gola zaostatka za konačnu pobjedu od 7:6 nad POŠK-om 1937. Za Zagrepčanke je to jubilarni 10. trofej pobjednica Hrvatskog kupa.

 

Silan značaj utakmice, što je tako logično i za očekivati od susreta koji odlučuju o nekom od pokala, možda je malo sputao kvalitetu izvedbe djevojaka obaju sastava. Između ostalog se to iskazalo i siromašnoj realizaciji igračica više u prve dvije četvrtine. Tu su brojke mladostašica bile 1-7, a poškovki 1-4. U biti, u prvom su planu više bile vratarke.

 

Ipak, sve izneseno nikako ne znači da nije iskazana velika želja, žar, borbenost i htijenje. Da su u Zagrebu, u redovima ŽAVK Mladosti ispravno prosudili kakva im prijetnja dolazi s gošćama, da se za zaključiti i po reaktivaciji iskusne, te izvanserijski vrhunske Emmi Miljković.

 

Mladostašice su prve povele preko najbolje vaterpolistice Hrvatske, Mateje Skelin. No, u zadnje dvije minute ove dionice Splićanke su preokrenule golovima Lare Srhoj odnosno Ive Rožić. Nakon lagane ‘uspavanke’ i drugoj četvrtini, periodu bez golova, ‘živnuo’ je bazen u trećoj četvrtini.

 

Naime, POŠK 1937 se u jednom trenutku odvojio na tri pogotka razlike! Poškovo pojačanje iz Slavonskog Broda zatresla s igračicom više za 3:1, a Iva Rožić ‘zavukla’ ispod ruke domaće vratarke Medvešek iz velike udaljenosti za čak 4:1! Bilo je to sredinom treće četvrtine. Zagrepčanke su uspjele smanjiti zaostatak znatnijim podizanjem tempa i golovima Brnetić (iz peterca), te Medić s vanjske pozicije. No, ni Splićanke ne odustaje. Nastoje i uspijevaju držati odstojanje od gola do dva razlike. Tako do kraja ove četvrtine pogađaju dvije Brođanke opet (Lulić za POŠK 1937 za 3:5; te Ria Glas za Mladost i 4:5). Ipak, u zadnjih se 8 minuta ušlo s prednošću poškovki od 2 pogotka razlike zahvaljujući golu Srdanović, 22 sekunde do kraja dionice.

 

Ono što je prijetilo gošćama iz Splita sve više su isključenja odnosno tri osobne. Do početka treće četvrtine već su ostale bez Eterović i Srdanović. Do kraja utakmice i bez Pešić. Ne velimo da je to bilo odlučujuće, ali nije možda ni daleko od toga.

 

Poškovke su imale prednost 6:4 još do malo manje od tri minute do kraja utakmice. Tada su domaće igračice furioznom završnicom golovima Glas i Skelin smanjile odnosno poravnale (6:6), da bi 50 sekundi prije kraja utakmice pogodak za pobjedu i trofej postigla Nina Medić.

 

izvor: Caplja.com