Naslovna / Parlamentarni izbori / Brođani odlični na 1. Požeškom polumaratonu

NOGOMET

Brođani odlični na 1. Požeškom polumaratonu

Krešemir Šimić odličan treći u najjačoj kategoriji, Ivan Salantić i Ivan Bančić prvi u svojim kategorijama

Brođani odlični na 1. Požeškom polumaratonu
035portal
  • 2015-09-05 17:09:47

Danas je u Požegi održan 1. Požeški polumaraton. Sudjelovalo je oko 130, a polumaraton je održan u sklopu Aurea festa u organizaciji Atletskog kluba Požega. Održane su dvije utrke, a osim polumaratona (21,1 km) održana je i utrka za građanstvo (8,5 km). Start utrke je bio u 10:00 sati na Trgu sv. Terezije Avilske, gdje su u 12:30 proglašeni pobjednici. Utrka je odobrena od Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje i uvrštena je u hrvatski Cestovni kup.


Na utrci je nastupilo i šest članova brodskog kluba BraCe. Tako su požeški polumaraton istrčali: Krešimir Šimić, Ivan Salantić, Marko Blažević, Anto Ravlić, Ivan Bančić i Slaven Dugalić Toffolini. Brođani su postigli i odlične rezultate te je Ivan Bančić bio 1. u kategoriji trkača do 23 godine. Najbrži u kategoriji starijih od 65 godina bio je također Brođanin i naš kolega Ivan Salantić, dok je najjačoj kategoriji, onoj seniorskoj, Krešimir Šimić zauzeo odlično treće mjesto. 


Najbolji kod Brođana bio je Mladen Martinović koji je bio 2. u ukupnom poretku s vremenom 1:24.


- Drago mi je da je čak šest članova kluba danas trčalo požeški polumaraton, a postigli smo i odlične rezultate. Vrijeme je bilo loše i dio utrke smo trčali po pljusku, rekao je Krešimir Šimić. 


Za svoje treće mjesto je kroz smijeh rekao: - To je za osvojiti, najteže mjesto u poretku, jer stalno se moraš osvrtati gdje je četvrti. 


Čestitamo Brođani. 


Foto: Ilustracija