Naslovna / Parlamentarni izbori / Brođani nadigrali Brođane

OSTALO

Brođani nadigrali Brođane

Završnica prvenstva odigrava se 18. i 19. travnja u Areni Zagreb

Brođani nadigrali Brođane
035portal
  • 2015-04-01 14:42:13

Ono što se moglo naslutiti tijekom nekoliko proteklih mjeseci, ostvarilo se prošlog vikenda u Zagrbu. U drugom krugu 10. Prvenstva Hrvatske u curlingu, "učenici" su nadigrali "učitelje" te je u šestom kolu druga ekipa (Hrvoje Tolić, Miroslav Jurković, Bruno Samardžić, Ante Baus, Vedran Horvat) slavonskobrodskog Curling cluba Legija pobijedila prvu ekipu (Zvonimir Lovrić, Tomislav Pitlović, Marin Kovačević, Dario Sojčić) rezultatom 7:6, u utakmici koju su mnogi proglasili ljepoticom prvenstva. Naime, Legija 1 je nakon pet endova vodila 6:2, a nakon toga do izražaja dolazi bolja utreniranost, odlasci na curling kampove i seminare te mlađi "legionari" u sljedeće tri dionice izjednačuju na 6:6, a u "ekstra-endu" (dodatna igra koja odlučuje o pobjedniku) Legija 2 osvaja presudni bod i ostvaruje povijesnu pobjedu. Bio je to susret koji je trajao duže od 2,5 sata, a publika u zagrebačkoj Areni je uživala!

U preostale dvije utakmice Legija 1 se susrela s iskusnijim protivnicima, bolji od Brođana bili su curlingaši Crolinga (9:4) i prva ekipa Čudnovatog čunjaša (8:4).

Ženska ekipa Legije (Ivana Međurečan Tunuković, Lucija Lovrić, Irma Pavić, Martina Baus) u svojoj trećoj utakmici ovogodišnjeg prvenstva "naletjela" je na raspoloženi sastav Curling cluba Zagreb, a Zagrepčanke su slavile s uvjerljivih 14:1. Završnica prvenstva odigrava se 18. i 19. travnja u Areni Zagreb.