Naslovna / Parlamentarni izbori / Besplatna web aplikacija za izdavanje propusnica

TEHNOLOGIJA

Besplatna web aplikacija za izdavanje propusnica

Brodska softverska tvrtka razvila web aplikaciju

Besplatna web aplikacija za izdavanje propusnica
035portal
  • 2020-04-01 08:59:11

Softverska tvrtka ININ informatički inženjering iz Slavonskog Broda sa 27 godina iskustva pruži svoj doprinos na način da osigura besplatnu web aplikaciju za elektronsko izdavanje propusnica za gradove, općine i tvrtke te na taj način umanji nepotrebne kontakte tijekom ovog razdoblja, ubrza komunikaciju i izdavanje propusnica te olakša rad.

Funkcionalnosti aplikacije:

1. Unos podataka / povlačenje za postojeći OIB sa šifrom razloga izdavanja propusnice u aplikaciju od strane osobe koja izdaje propusnice

2. Unos zahtjeva preko web sučelja uz mogućnost dodavanja skeniranih/fotografiranih dokumenata

3. Ispis

4. Slanje propusnice u pdf u emailom

5. Dodjela digitaliziranog potpisa

6. Automatsko obrojčavanje

7. Ispis loga u zaglavlju

8. Za općine, gradove, tvrtke

9. Pitanja i izjava o proteklih 30 dana

- Zahvaćeni ovom novom i nepredvidivom situacijom, ININ informatički inženjering d.o.o. iz Slavonskog Broda kao softverska tvrtka sa 27 godina iskustva, osjeća obvezu i odgovornost prema cijeloj zajednici poboljšati procese koje, u okviru svojih mogućnosti, može poboljšati. Izdavanje propusnica zahtijeva puno vremena i dolazi do nepotrebnih kontakata koji se u najvećoj mogućoj mjeri moraju izbjeći. Besplatna aplikacija ePropusnice omogućuje građanima slanje zahtjeva za izdavanjem propusnice i nadležnima (u gradu/općini) za odobravanje/odbijanje tih zahtjeva. Građani putem web stranice općine/grada pristupaju aplikaciji, popunjavaju potrebne podatke (ime, prezime, adresu, razlog zahtjeva, period i dr.) i šalju zahtjev. Nadležni, nakon što zaprime zahtjev, zahtjev mogu odobriti ili odbiti te poslati građanima obavijest da im je zahtjev odobren i propusnicu u PDF formatu, ili da im je zahtjev odbijen i razlog zašto. S obzirom da nemaju svi potrebna znanja za radom na računalu, građani mogu popuniti zahtjev umjesto njihovog starijeg člana i propusnica se može ispisati.

Aplikaciji je moguće pristupiti putem desktop računala, laptopa, tableta, mobilnog uređaja, tj. moguće joj je pristupiti na svim platformama.

Kako bi ubrzali proces unosa propusnica, odgovornim osobama civilne zaštite omogućen je brzi unos, tj. jednom evidentirani podaci (temeljem upisanog OIB-a) se zapisuju u bazu i kod svakog novog unosa istog podatka, ostali podaci se preuzimaju. Ovaj korak je onemogućen građanima iz sigurnosnih razloga.Prepoznali smo potrebu, okupili ljude koji rade iz udobnosti vlastitog doma i kreirali aplikaciju. Nije bilo vremena za promišljanje hoćemo li ili nećemo to odraditi, znali smo da to možemo i moramo, poručuju iz ININ-a.