Naslovna / Informacije i vijesti / Ana i Nikola zlatni u Poreču

BORILAčKI SPORTOVI

Ana i Nikola zlatni u Poreču

Karate

Ana i Nikola zlatni u Poreču
Portal035
  • 2021-11-15 10:30:45

U subotu 13.11.2021. godine u Poreču održan je Eurocup Istria 2021. na kojem je nastupilo 84 ekipe iz 6 država sa 678 prijavljenih natjecatelja. Nastupile su ekipe i reprezentacije iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Uz talijanske ekipe (22) nastupila je i reprezentacija Italije u kadetskom, juniorskom i U21 uzrastu. Za Karate klub Slavonski Brod nastupili su Matea Ećimović, Ana Lujić, Karla Jurić, Veronika Čengić i Nikola Birač.

 

Nikola Birač osvojio je prvo mjesto u kategoriji borbe dječaci 2009/2010 (M) -53 kg. Ana Lujić sa tri pobjede osvojila je prvo mjesto ispred predstavnica Italije koje su zauzele preostala mjesta na postolju.

 

Posebno veseli pobjeda nad predstavnicom Colletti osvajačicom odličja sa prošlog prvenstva Europe. Matea je osvajanjem trećeg mjesta i pobjedom nad tri Talijanske predstavnice pokazala da izvrsno radi i da je ozbiljni konkurent za odličje i na velikim natjecanjima. Karla Jurić je u jakoj konkurenciji, u kojoj su dominirale Talijanske predstavnice, osvojila treće mjesto u svojoj uzrasnoj kategoriji. Veronika Čengić je u dobrom nastupu sa dvije pobjede i dva poraza ostala bez postolja ali veseli da je do borbe za finale dobila dvije predstavnice Italije.

 

Kako je Eurocup Istria bio jedan od izbornih turnira za odlazak na predstojeće Europsko prvenstvo, Ana Lujić je osvajanjem prvog mjesta osigurala plasman i u borbama, a time postoji i mogućnost nastupa na EP prvenstvu u katama i borbama. Mihael Ećimović je u subotu sa Hrvatskom reprezentacijom otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate na Svjetsko prvenstvo koje počinje u utorak ( 16.11.2021.).