Naslovna / Informacije i vijesti / 1150 novih radnih mjesta

HRVATSKA

1150 novih radnih mjesta

Najveći broj novoprimljenih osoba, njih 610 bit će vojnici koji sklapaju ugovor o vojničkoj službi na određeno vrijeme

1150 novih radnih mjesta
Portal035
  • 2022-04-17 12:00:00

Vlada Republike Hrvatske na 113. sjednici koja je održana u četvrtak, 14. travnja 2022. godine, usvojila je Prijedlog Plana prijma osoblja za 2022. godinu u Hrvatsku vojsku, s prijedlogom plana promjena kategorija postojećeg vojnog osoblja.

 

“Za 2022. godinu planiran je prijam 1 150 kandidata, od čega 814 osoba putem javnog natječaja s tržišta rada. Preostalih 336 osoba već su djelatne vojne osobe, no mijenja im se statusna kategorija u Hrvatskoj vojsci. Najveći broj novoprimljenih osoba, njih 610 bit će vojnici koji sklapaju ugovor o vojničkoj službi na određeno vrijeme. Nakon prvog ugovora u trajanju od dvije godine imaju mogućnost sklopiti ugovor o službi na neodređeno vrijeme”, pojasnio je ministar Banožić.

Ovom mjerom omogućuje se sigurnost zaposlenja i planiranja, uz prava koja nosi rad na neodređeno vrijeme.

 

Vlada je usvojila i Nacrt prijedloga Odluke o deklariranju snaga u borbenu skupinu Europske Unije pod vodstvom Republike Poljske.

 

Ministar Banožić podsjetio je kako je Europska unija uspostavila borbene skupine kao oblik brzog odgovora na krize kojima se pridonosi jačanju kapaciteta i sposobnosti Europske unije za upravljanje krizama. Dio je to Zajedničke sigurnosne i obrambene politike Europske unije, u kojoj sudjelovanjem u borbenim skupinama Hrvatska jača svoj položaj. Banožić je naglasio da je to bilo važno u postupku donošenja “Strateškog kompasa” Europske unije koji daje smjernice za daljnji razvoj borbenih skupina.

 

izvor. MORH