Naslovna / Parlamentarni izbori / Preminuo preč. Nikica Mihaljević župnik iz Donjih Andrijevaca

INFORMACIJE I VIJESTI

Preminuo preč. Nikica Mihaljević župnik iz Donjih Andrijevaca

Preminuo je u 62. godini života i 39. godini svećeništva.

 Preminuo preč. Nikica Mihaljević župnik iz Donjih Andrijevaca
035portal
  • 2016-11-02 21:20:25

Večeras je iznenada preminuo prečasni Nikica Mihaljević, župnik župe sv. Andrije apostola Donji Andrijevci i dekan Velikokopaničkog dekanata, javlja portal andrijevci-info.net.

Preminuo je u 62. godini života i 39. godini svećeništva.

Rođen je 5. siječnja 1954. godine u Zloselima (Kupres – BiH). Kad je imao pet mjeseci, s roditeljima, preselio je u Sarvaš kod Osijeka. Tu je završio osnovnu, a potom, u Osijeku, upisao srednju školu - koju nije završio jer je osjetio poziv. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1978. godine u Đakovu. Službu župnika obavljao je u nekoliko župa Đakovačke i srijemske biskupije, kasnije Đakovačko osječke nadbiskupije.

Na službi župnika župe Donji Andrijevci je od Božića 1983. godine. Bio je vrlo cijenjen svećenik i prepoznatljiv po pastoralu s mladima. Bivši vojni kapelan 139. i 157. brigade HV; najveći je hrvatski publicist i izdavač katoličkih molitvenika; jedan je od najuglednijih dekana Đakovačko-osječke nadbiskupije i više od četvrt stoljeća najautoritativniji građanin Donjih Andrijevaca te istoimene općine i župe.


Ivica Vlašić