Nakon odlaska ravnatelja Franje Pavlovića u više nego zasluženu mirovinu, novu dužnost ravnatelja u Gradskom društvu Crvenog križa Nova Gradiška preuzeo je Dario Pauković iz Nove Gradiške, piše Radio Nova Gradiška.

-” Dolazim iz Nove Gradiške, imam 48 godina i od travnja sam na novoj funkciji. Dugi niz godina radio sam kao terapeut u Terapijskom centru Ivanovac – Zajednice susret. To je bio neki logičan nastavak mog načina života i rada koji je usmjeren na pomoć najpotrebitijima. Upoznajem se s aktivnostima i planovima. Počašćen sam što mi se pružila prilika da budem jedan mali kotačić u mehanizmu ove organizacije. Mnogo generacija je prije mene utkalo sebe u ovaj rad, nadam se da ću svojim skromnim znanjem i iskustvom pridonijeti tome.”

-” Bivši ravnatelj Franjo Pavlović ostavio je neizbrisiv pečat u radu Društva, mogao bih reći da je on doajen Crvenoga križa, ipak je tu od ratnih dana. Pričao mi je o ratnim stradanjima, iskustvima, nadam se da to nećemo prolaziti. Vidite i sami kakva je situacija, osim pandemije tu su učestali potresi. Društvo Nova Gradiška odnosno volonteri su pritekli u pomoć stradalima na području Sisačko moslavačke županije. Društvo je aktivno cijelo vrijeme na sisačkom području jer svjesni smo činjenice da ćemo biti u potrebi kontinuirano. Naši volonteri su aktivni i pomažu koliko mogu, isto tako će nastaviti i nakon blagdana. Želim i ovim putem zahvaliti od srca svim volonterima na nesebičnom radu.”

-” Crveni križ je aktivan po školama, na natjecanjima, no zbog pandemije je sve stopirano. Redovne djelatnosti ne možemo realizirati, što budućnost donosi, ne znamo, no i dalje obavljamo djelatnosti Pomoć u kući te Akcije dobrovoljnog darivanja krvi. To je veliki pogon koji treba asistenciju, i treba biti kvalitetno obavljeno iako su izazovna vremena. Što se tiče dobrovoljnih darivatelja krvi, imam ideje kako sistematizirati mlade darivatelje. Dat ću puno energije i truda da se popularizira davalaštvo krvi. To je jedna plemenita stvar. Mnogi naši mladi odlaze u Zagreb, na studiranje, u inozemstvo, to su činjenice, no možemo razgovarati s poslodavcima kako bi se radno stanovništvo potaknulo i upisalo u dobrovoljne darivatelje. Cilj mi je također revitalizirati Klub mladih u sklopu Društva. Ideja ima pregršt, no čekamo da situacija dopusti. Uvijek trebamo mlade iako imamo mladih volontera, to su prenosioci dobrih plemenitih vrijednosti i moramo ih imati što više u zajednici. Jako sam zahvalan na njihovu obolu, divni su to mladi ljudi,” – ispričao nam je ravnatelj Pauković kroz razgovor.