Tjedan psihologije u Hrvatskoj tradicionalno organizira Hrvatsko psihološko društvo u suradnji s lokalnim društvima i Hrvatskom psih.komorom s ciljem upoznavanja javnosti s različitim mogućnostima pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja sugrađana i šire zajednice.

Jedan od važnih ciljeva ovih događanja jest i razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poteškoćama vezanim uz mentalno zdravlje posjećuju psihologe. Nasuprot ovakvom mišljenju, cilj je pokazati širinu djelatnosti psihologa kroz različita područja rada psihologa u zajednici.

Tijekom spomenutog tjedna diljem Hrvatske će se odvijati brojne aktivnosti. U prošlom 13. tjednu imali smo uključenih preko 750 sudionika, s preko 1000 događanja na oko 375 lokacija u 100 hrvatskih gradova i mjesta.

Na Facebook stranici Društvo psihologa BPŽ možete vidjeti program Tjedna u našoj županiji, dok na stranici HPD-a  možete dobiti uvid u aktivnosti na razini Hrvatske. 

Hrvatsko psihološko društvo Brodsko - posavske županije je udruga osnovana 1998.god. s ciljem okupljanja psihologa s područja cijele  županije i zastupanja njihovih profesionalnih interesa promoviranjem psihologijske djelatnosti.

Temeljni cilj Društva jest skrb o profesionalnim interesima i profesionalnim zadaćama psihologa na području Županije brodsko - posavske, razvoj i popularizacija svih grana teorijske i primijenjene psihologije teskrb o društvenom položaju i promidžbi psihologije kao struke.