U ponedjeljak započeto zatopljenje nastavit će se i sljedećih dana, tijekom kojih je i dalje teško izdvojiti diljem Hrvatske sasvim suh dan. Pritom će vjerojatno najmanje kiše biti u utorak, a najviše u četvrtak i osobito petak, kada su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Mnogima bi mogla smetati i južina, koju će neki osjećati već u utorak, te posebice od srijede, kada će u unutrašnjosti biti često umjerenog, mjestimice i jakog jugozapadnjaka, na Jadranu još i jačeg juga, piše HRT.

mr. sc. Dragoslav Dragojlović: "U utorak u istočnoj Hrvatskoj u početku djelomice sunčano. Već prijepodne oblačnije, a sredinom dana i poslijepodne uz umjeren razvoj obalaka mjestimice su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar povremeno umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12 °C, a najviša dnevna između 20 i 22 °C.

Podjednaka će temperatura biti i u središnjoj Hrvatskoj, prijepodne uz djelomice sunčano vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne uz umjerenu naoblaku ponegdje može pasti i malo kiše, osobito u najsjevernijim krajevima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju djelomice sunčano, a uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti slabe kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Uz obalu će puhati umjerena i jaka, podno Velebita u noći i ujutro na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 10 °C, uz obalu između 14 i 16 °C. Najviša dnevna od 18 do 20 °C, na moru između 22 i 24 °C.

Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, osobito uz obalu. Puhat će umjerena i jaka tramontana, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 12 °C, uz obalu između 15 i 17 °C, a najviša dnevna od 22 do 26 °C. 

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano i danju razmjerno toplo. Puhat će većinom umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak."

U nastavku tjedna djelomice sunčano, te uz južinu većinom još toplije, uz povremenu kišu

"Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i postupno sve toplije, uz jačanje južine. Neće biti potpuno stabilno pa će mjestimice biti kiše, pa i u obliku pljuskova, osobito u petak kada mogu biti i obilniji. Puhat će umjeren, u četvrtak i petak i jak jugozapadnjak.

Na Jadranu u srijedu i četvrtak uglavnom suho i pretežno sunčano. U petak promjenljivo oblačno s kišom, ponegdje i izraženijih pljuskovima. U srijedu će puhati uglavnom južni i jugozapadni vjetar, a u četvrtak i petak jako, mjestimice i olujno jugo", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.