Svjetski je dan Parkinsonove bolesti, koji se od 1997. godine obilježava 11. travnja, na rođendan engleskog liječnika, Sir Jamesa Parkinsona koji je prvi opisao tu bolest. Svrha obilježavanja podizanje je svijesti i znanja o uzrocima, simptomima i mogućnostima liječenja ovog  javnozdravstvenog problema. 

Procjenjuje se da u svijetu od Parkinsonove bolesti boluje oko 7 milijuna  ljudi. Učestalost obolijevanja je češća nakon 60. godine života. Ovaj će se veliki javnozdravstveni problem povećavati zbog starenja populacije i produženja životnog vijeka. 

Ovogodišnje obilježavanje, zbog globalne pandemije koronavirusa, prvi put u protekle 24 godine, bit će virtualno: umjesto predviđenih programa u hrvatskim gradovima, Dan Parkinsonove bolesti bit će obilježen preko facebook stranice udruge "Parkinson i mi". 

U sklopu online kampanje #parkinsonimiudobakorone na facebooku i web stranici udruge redovno će se objavljivati edukativni članci, savjeti i videomaterijali za kućno vježbanje, pjevanje, crtanje, ples, opuštanje i pozitivne misli.

Iz udruge pozivaju oboljele i njihove obitelji da na email parkinsonimi@gmail.com ili na facebook (https://www.facebook.com/ParkinsonIMi/) pošalju video ili fotografije kojima dočaravaju kako se nose s Parkinsonom u doba koronavirusa.