U brodskoj Općoj bolnici dr. Josip Benčević započeo je četvrti po redu Tečaj mehaničke ventilacije.

Sad već tradicionalno, svake godine okupi mlade liječnike, ali i one nešto iskusnije kako bi zajednički uz profesionalne predavače, učili o trendovima u struci.

Prim.dr.sc. Jasminka Kopić, s Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje izrazila je posebno zadovoljstvo što je ovaj stručni tečaj prepoznat i izvan hrvatskih granica, pa tako predavači dolaze iz Mađarske, Grčke i Slovenije, a šezdesetak polaznika pod njihovim će vodstvom sudjelovati i na radionicama. Obzirom na dobar glas o ovom tečaju, ne čude ni liste čekanja za prijave, a Kopić je dodala i da ih je Hrvatsko društvo za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu medicinu postavilo da vode sekciju za mehaničku ventilaciju u Hrvatskoj.

Tako je napravljen veliki pozitivan iskorak u znanstvenom radu, a anesteziolog Matija Jurjević dodao je da pri tome prate moderne trendove- Idemo prema automatizaciji, naprednim mjerama, dodatcima mehaničkoj ventilaciji gdje radimo globalnu terapiju, a ne samo terapiju pluća. To je budućnost i naš Tečaj je tako formiran.

Jurjević je posebno naglasio da je Slavonski Brod napredovao u stručnom i organizacijskom smislu, a ujedno imaju i najnovije aparate koji se mogu naći na tržištu.

Time je zadovoljan i ravnatelj bolnice, prim. Josip Samardžić koji je kazao što njihovi djelatnici mogu organizirati ovako kvalitetan skup, a to je jedna od osnova za napredak. Sa adekvatnom opremom i prostorom, te visokooeduciranim kadrom, brodska bolnica postaje edukacijski centar. 

Izvor: Radio Slavonija