Danas je u prostorijama Udruge hrvatskih vojnih invalida Slavonski Brod (HVIDR-a) predstavljen projekt „Mreža SB“ – Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske vojne invalide Domovinskog rata u Slavonskom Brodu. 

Cilj projekta je širiti mrežu socijalnih izvaninstitucionalnih usluga koje će pridonijeti manjoj ovisnosti o institucijama, povećati socijalnu uključenost u društvu i unaprijediti kvalitetu življenja za 150 branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji u Brodsko-posavskoj županiji. 

Projektne aktivnosti uključuju pružanje usluga psihosocijalne pomoći posredstvom sportsko-rehabilitacijskih aktivnosti i angažmanom psihologa, pružanje usluga u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti kao i usluga zdravstvene skrbi pružanjem usluge prijevoza te usluga fizioterapeuta i masera. 

Riječ je o projektu vrijednom 1.993.322,42 kn koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“; iznosom od 1.694.324,06 kn.

Nositelj projekta je Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod (HVIDR-a). Partner u provedbi je Zajednica udruga HVIDR-a Brodsko-posavske županije, dok je partner u provedbi i pripremi projekta Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda.