U kazališnoj kavani dvorane „Ivana Brlić Mažuranić“, u Slavonskom Brodu, jučer je održana večer poezije, pod nazivom „Plava Rapsodija“, u kojoj je sudjelovao policajac Zrinko Kapetanić (načelnik Policijske postaje Okučani). Dio naslova večeri poezije „Plava“ je nastao kao asocijacija na plavo – plavu policijsku odoru.. Zrinko se ne bavi samo policijskim poslom, već je u svoje slobodno vrijeme prava umjetnička duša, koji stvara poeziju. Godine 1984. godine objavio je zbirku pjesama „Dječak u zabludi“, a 2018. godine zbirku pjesama „U šutnji pjevam“, koja je promovirana u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, te u Zagrebu u središnjici Matice Hrvatske, te je također promovirana više puta u Zagrebu na raznim pjesničkim udrugama i tribinama. 
Sinoć je pred punom salom kazališne kavane, Silvio Stilinović interpretirao Zrinkove stihove, dok je Zrinko na svoj osebujan način prisutnima uljepšao večer stihovima naših i svjetskih pjesnika od Tina Ujevića, Dragutina Tadijanovića, Dobriše Cesarića, do renomiranih Jacquesa Preverta, Charlesa Baudelairea, Sergeja Jasenjina i drugih. U opuštenoj atmosferi kavane Zrinko je oduševio prisutne interpretirajući antologijsku poeziju poput pjesama „Svakidašnja jadikovka“, „Pismo majci“, „Barbara“ i dr., a večer je upotpunio i glazbeni duet Tajchee i Pacha. 

Policijski službenici dio „Čarolije mazatorskog svijeta“
Da se ispod plave policijske odore ne kriju samo strogi policajci, već i umjetničke duše te skriveni talenti, potvrđuje i nedavno održana večer pod nazivom „Čarolije mazatorskog svijeta“ u organizaciji Ultramaraton kluba Mazator, koji okuplja šaroliko društvo povezano trkačkim nitima, a čije zajedništvo tvori jednu od najpozitivnijih priča u Slavonskom Brodu. Da je spomenuti klub rasadnik ideja i projekata dokazali su 15. veljače, kada su u suradnji s Gradskom knjižnicom Slavonski Brod, organizirali glazbeno – literarnu večer, kreiranu od izložbe slika, projekcije fotografija, poezije, sviranja i pjevanja, a svi ti talenti su se skrivali u trkačima. U tom šarolikom društvu, među trkačima – izvođačima nalaze se i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, a između ostalih Krešimir Šimić, koji je ujedno pokazao i umijeće voditelja. Krešimir ima već objavljenu zbirku pjesama „Suze moje duše“, no dobar dio njegovih stihova i pjesama nije objavljen. Među neobjavljenima su i sjajne Krešimirove pjesme pod nazivom „Memento snova“ i „Hrabar i lud“, koje je interpretirala Kata Nujić, kao i dvije svoje pjesme pod nazivom „San“ i „Prošlost“. Večeri „Čarolija mazatorskog svijeta“ prisustvovali su načelnik policijske uprave Antun Valić i zamjenik načelnika Ivica Kovačević.

Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska