Slavonskobrodska televizija u povodu Svjetskog dana palačinki organizira i ove godine darovnu akciju na Gradskoj tržnici.
13. puta prodajom slastica prikupljat će se sredstva za pojedince u potrebi.
Ovoga puta bit će to za 21-godišnjeg Marina Jankovića iz Oriovca. U veljači 2018. godine pretrpio je infarkt kralježnične moždine.
Riječ je o vrlo rijetkoj dijagnozi koja je Marina u potpunosti onesposobila za normalan život.
Uslijed infarkta izgubio je motoriku cijelog tijela zbog čega je prvih mjeseci bio u potpunosti vezan za krevet. Danas je stanje nešto bolje, uspio je vratiti dio funkcije nogu dok je i dalje u teškom stanju gornji dio tijela.
Kod ovakvih dijagnoza najvažnija je kvalitetna rehabilitacija i to u prvih nekoliko godina. Obitelj u kojoj je samo otac zaposlen do sada je za nabavku aparata i uređaja, prilagodbu kuće te rehabilitacije uložila znatna sredstva.
Država financira tek 21 dan godišnje boravka u toplicama, a upravo je taj oblik pomoći Marinu najkorisniji. Trenutno obitelj plaća privatne fizioterapeute, ovisno o količini sredstava s kojima raspolaže. Sva sredstva od darovne akcije SBTV-a bit će usmjerena obitelji Janković i uručena odmah po završetku.

U akciju su se uključilo i 6 slavonskobrodskih restorana kao i Obrtnička škola Slavonski Brod. Prodaja palačinki na Gradskoj tržnici održat će se u subotu, 29. veljače 2020. godine od 9 do 11 sati.